bj1Célunk a Dob Mánia Táborban meglévő koncepciót a határon túli magyarsághoz is eljuttatni, és a tanárok egy részével egy háromnapos előadássorozatot tartani Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön.
A projekt célja felzárkóztatni a helyi zenészeket, és egy intenzív könnyűzenei és jazz zenei továbbképzésben részesíteni a növendékeket. Kiemelt célunk külön előadásokat tartani az Erdélyben élő zenetanároknak és egy korszerűbb, módszertant lefektetni, integrálni. A Dob Mánia Tábor Workshop sorozat a zenetanuló diákok és tanáraik számára egy hiánypótló szakmai továbbképzés, lehetőség az anyaországban élő szaktanárok/művészek és a határon túli zenésztársadalom összefogására, szakmai diskurzusára.
2015.10.16-18-ig egy háromnapos intenzív workshop sorozatot hoztunk létre Erdélyben, Sepsiszentgyörgyön. A növendékek Csíkszeredából, Marosvásárhelyről, Kézdivásárhelyről és Sepsiszentgyörgyről érkeztek. A szakmai továbbképzés a sepsiszentgyörgyi Park Hotelben és annak dísztermében zajlott.
A három nap témakörökre volt felosztva a jazzdobolás és zenekari játékkal kapcsolatban. Ez az előadássorozat hiánypótló és országokon átívelő tanulási folyamat kezdete. Az Erdélyben élő fiatal zenészek igen nagy örömmel fogadták a lehetőséget.
A román jazz-oktatási rendszer és felkészültség igen le van maradva a nyugat-európai és a nemzetközi zeneoktatási szisztémáktól. Az I. Dob Mánia Tábor Erdélyi Workshop három napján új tanulási szisztémákkal, kottaanyagokkal és tananyaggal ismerkedhettek meg a rendezvényen résztvevő fiatal zenészek.
Célunk és elhatározásunk folytatni az előadássorozatot és félévente megvalósítani ezt a három napos dobos-ütőhangszeres szemináriumot. Visszamenni Erdélybe, de mindig más városba és a régi növendékek mellé felkeresni, bevonzani az újabb talentumokat és lehetőséget biztosítani számukra a magasszintű tanulásra újabb témakörökkel.

plakát-32015. július 6-a és 12-e között Nagykőrös városa adott otthont a VI. DobMánia tábornak.
Tanári kar:

Bordás József: művészeti vezető, zenekari gyakorlat
Bágyi Balázs: jazzdob
Bordás Zoltán: kéztechnika, rudiments
Korompay Zsolt: groove, fill
Martonosi György: világzene, konzultáció
Perger “Gustavito” István: ütőhangszeres kamarazene
A táborban fellépett vendégművészek:
Alapi István
Bebe
Falusi Mariann
Glamorous Company
Pély Barnabás
11666054_967717019957979_7197744377204730281_n