Erdélyi workshop

IX. Dobmánia Erdély Workshop II. 2023.

Kilencedik alkalommal rendeztük meg Erdélyben a DobMánia Workshop elnevezésű három napos szakmai továbbképzést.

Harmadik ízben dupláztuk le a rendezvényt a nagy érdeklődésre tekintettel. Augusztus-ban Csíkszeredában a Dob-Ban Fesztivál keretében, Bordás József vendége volt Korompay Zsolt a DobMánia Tábor egyik alapítótanára,

Marosvásárhelyen novemberben Bordás József, Berdisz Tamással érkezett a Marosvásárhelyi Rocksuli meghívására. 

Az szakmai továbbképző programokat a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum szervezésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítottuk meg. 

VIII. Erdélyi DobMánia Workshop-Marosvásárhely

Bordás József és Gudics Marcell volt a 2022.októberi 28-30 időszak alatt megrendezett szakmai továbbképzés két művésztanára. A Marosvásárhelyi Rocksuli, és a Népművészeti Iskola adott otthont három napos, exkluzív dobkurzuson 26 erdélyi magyar dobos vett részt. Az ingyenes szakmai továbbképzést a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósítottuk meg a Házhoz megy a Zenede Oktatási Centrum és a Marosvásárhelyi Rock Suli együttműködésével. 

VIII. DobMánia Erdély Workshop a Dob-Ban Fesztiválon, Csíkszereda, 2022. 08. 05-06-07.

VII. DobMánia Erdély Workshop összefoglaló:

Rékasi Attila kurzus:

2021. október 26-27-28. Marosvásárhely VII. DobMánia Erdély Workshop 2021. 

A VII. Erdélyi DobMánia Workshop 2021.10.26-28. időszakban rendeztük meg Marosvásárhelyen, Erdélyben. Együttműködésben a Marosvásárhelyi Népművészeti Iskolával és a Marosvásárhelyi Rocksulival szerveztük meg az zenei szakmai továbbképzést határon túli, erdélyi magyar dobosok számára.A három  nap alatt,  délelőtt 3 órás, és délután 3 órás csoportos foglalkozásokat tartottunk. A teljes projekt alatt így 1 növendék 18 órás intenzív képzésen vett részt Bordás József szakmai vezetésével. A záró esemény Rékasi Attila tanár úr mesterkurzusa volt amin a teljes VII. Erdélyi DobMánia  Workshop résztvevői előtt zajlott.A programot a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiuma támogatta. 

2021. augusztus 13-14-15-én Csíkszeredában rendeztük meg a VI. Erdélyi DobMánia Workshopot.
Az előadássorozat a 2020-ban elmaradt esemény pótlása volt amit az NKA Könnyűzenei Kollégiumának 2020-as támogatásából valósítottunk meg.
Bágyi Balázs és Bordás József dob-művészek tartottak szakmai előadásokat a 21 erdélyi magyar dobos részére. 
A 3 nap alatt 6x 3 órás csoportos dobórákon vehettek részt a tanulók és záróeseményként Bágyi Balázs mesterkurzusát tekinthették meg.
A DobMánia Workshop csatlakozott a XIV. Dob-Ban fesztiválhoz amely záróeseményén Bordás József performanászát hallgathatta és nézhette a közönség és a workshop résztvevői egyaránt. 

2019. október 25-26-27: DobMánia Erdélyi Workshop 2019.10.25-26-27-én rendeztük meg Marosvásárhelyen a V. Erdély DobMánia Workshop szakmai napokat.

A marosvásárhelyi RockSuli együttműködésével és a Nemzeti Kulturális Alap Könnyűzenei Kollégiuma támogatásával 27 erdélyi magyar dobos vett részt a szakmai továbbképzésen. A DobMánia Tábor tanári karából Bordás József, Markó Ádám és Krecsmáry Zsolt tartott tematikus órákat és mesterkurzust. Külön köszönetet szeretnénk mondani az együttműködésért és támogatásért, Drocsa József, Balogh István és Hints Zoltánnak.