DobMánia Tábor
A DobMánia Tábor megalapítója, művészeti vezetője Bordás József dobművész, Artisjus-díjas zenepedagógus, a Magyar Jazz Szövetség alelnöke. Mottója: “nem dobosokat, zenészeket képzünk”
Bordás József www.bordasjozsef.com
A tábor egyhetes kurzussorozat, esténként személyesebb, baráti beszélgetésekkel a tanárok, előadók és a táborlakók között. A dobórák stílusokra bontva szaktanárok segítségével, zenekari gyakorlattal, csoportos foglalkozásban zajlanak.
Reggel 9 óra és 12 óra között dobórákat tartunk, majd ebéd után 13 óra és 15.30 óra között a csoportokra osztott növendékek újra dobórán vesznek részt, egy másik tanár foglalkozásán. Hazánk kiemelkedő dob-művészei workshop-okat, szakmai kurzusokat tartanak minden nap 16 óra és 17 óra között.
A kurzus után szabadprogram keretén belül 40 dobfelszerelés és 25 elektromos dobfelszerelés várja a növendékeinket a gyakorlásra, vagy pihenéssel, sportolással is tölthetik szabadidejüket. A vacsora után a nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakkollégium udvarán felépített fesztiválhelyszínünkön mindenki számára ingyenesen látogatható koncertet tartunk tanáraink és a növendékek közreműködésével úgy, hogy hazánk kiemelkedő énekeseit, zenei ikonjait látjuk vendégül.
A DobMánia Tábor részvételi díja magában foglalja a szállást, háromszori étkezést, 5 workshop-ot, 5 koncertet, 30 (5X3) dobórát.
A táborban órákat illetve előadásokat tartottak:
Berdisz Tamás
Borlai Gergő
Dés András
Csányi Zoltán
Goóz László
Gudics Martin
Jancsovics Máté
Kármán Sándor
Martonosi György
Nesztor Iván
Oláh Gábor
Perger “Gustavito” István
Schwartz Gábor
Szendi Gábor
Tar Gergely
Tóth Tamás
A tábor vendégművészei voltak:
Abebe “Bebe” Dániel (BackIIBlack)
Alapi István (Edda)
Anda Bálint
Busa Pista
Bűdi Szilárd (Voice)
Banai Szilárd
Csongor Bálint (Subscribe, Useme)
Czutor Zoltán (Belmondo)
DJ Q-Cee
Fekete Jenő
Ganxta Zolee
Gerendás Péter
Karácsony János (LGT)
Keresztes Ildikó
Lucio Dominguez (Kuba)
Lukács Peta (Bikini)
Mező Misi (Magna Cum Laude)
Nagy Feró
Perger “Gustavito” István
Rékasi Attila (Subscribe)
Szendőfi Péter
Takáts Tamás
Tóth Vera
Veres Mónika “Nika”
Zsoldos Béla